Kryptoklättring: Bitcoin måste snart bryta 40 000 dollar igen, säger analytiker

Handlare som söker ledtrådar om investerarnas aptit för risker undersöker noggrant kryptovalutans turbulenta 12-procentiga bild efter dess meteoriska uppgång till $ 42.000.

Bitcoin steg till $ 37.000 på måndagen, tillbaka mot en nivå som strateger på JPMorgan Chase & Co. ser som en böjningspunkt för det digitala myntet.

Kryptovalutan kan skadas av en utvandring av trendföljande investerare såvida den inte snart kan “bryta ut” över 40 000 dollar, säger ett team inklusive Nikolaos Panigirtzoglou. Mönstret av efterfrågan på Bitcoin-futures och $ 22,9 miljarder Grayscale Bitcoin Trust hjälper till att bestämma utsikterna, tillade de.

“Flödet till Grayscale Bitcoin Trust skulle sannolikt behöva upprätthålla sin takt på 100 miljoner dollar per dag under de kommande dagarna och veckorna för att en sådan breakout ska inträffa”, skrev strategerna i en anteckning på fredagen.

Näringsidkare som söker ledtrådar om investerarnas aptit för risk har gripits av Bitcoins fantastiska rally och turbulenta glidning på 12% från ett rekord på nästan 42 000 dollar den 8 januari. Kryptovalutabomen sedan mars har återspeglat ökningen av finansmarknaderna överflödig i stimulans – liksom oro över om vinster i slutändan kommer att visa sig flyktiga.

JPMorgan-strategerna sa att Bitcoin var i en liknande position i slutet av november, förutom med 20 000 dollar som test. Flöden av institutionella investeringar i Grayscale-förtroendet hjälpte världens största kryptovaluta att utöka sitt rally, skrev de.

Trendföljande handlare “skulle kunna sprida den senaste veckans korrigering” och “momentumsignaler kommer naturligtvis att förfalla härifrån fram till slutet av mars” om Bitcoins pris misslyckas med att bryta över 40 000 dollar, sa de.

Bitcoin steg cirka 1,6% till $ 37,138 från och med 12:29. i London på måndag. Ether, ett annat populärt digitalt mynt, tappade 1,6% till 1 241 dollar.

Exakt vad som har drivit den årslånga nästan fyrdubblingen i Bitcoins pris är fortfarande grumligt. Kommentatorer har citerat daghandlare, rika köpare, hedgefonder, företag och till och med tecken på intresse från långsiktiga investerare som försäkringsbolag.

Vissa, som Chris Iggo, är fortfarande skeptiska till Bitcoins överklagande till stora institutioner.

“Jag fruktar att tänka på vad de flesta riskansvariga skulle tänka om att det finns i en kärninvesteringsportfölj”, skrev investeringschefen för kärninvesteringar på Axa Investment Managers i en anteckning. “För att tillgångar ska beaktas i en långsiktig investeringsportfölj bör man kunna fästa något grundläggande inneboende värde på dem.”

Bitcoins förespråkare hävdar att det mognar som en häck för dollarsvaghet och möjligheten till snabbare inflation i en återhämtande global ekonomi. Andra säger att dess avgörande egenskaper förblir spekulativa bommar följt av byster.

Related Post